Su Sayacından Hava Geçtiği İddiasına Yönelik Açıklama


10.11.2025

10 Kasım 2025 Tarihinde bazı sosyal medya mecraları ve internet sitelerinde abone sayacından su yerine hava geçtiği ve bunun faturalandırıldığı gibi asılsız haberler yer almıştır.

Habere istinaden yapılan incelemede adres ve abone tespiti yapılmış ve bu adreste 7 aktif abonelik bulunurken sözleşme sahibinin vefat ettiği ve suyun kiracılar tarafından kullanıldığı bilgisi alınmıştır.

Şikâyete konu adresin geçmiş dönem hesapları tek tek incelenmiş, okumaların nizami yapıldığı, herhangi bir okuma hatasının olmadığı, aylık kullanımların standartlara uygun olduğu, yüksek tüketim ve sarfiyatın olmadığı, kurumumuza hava basıncı nedeniyle herhangi bir arıza şikâyetinin yapılmadığı tespit edilmiştir.

Konu hakkında Mülk sahibi ile görüşülmüş kendilerinin bu konuda her hangi bir şikâyetlerinin olmadığı, MUSKİ ile ilgili tüm taleplerinin ivedilikle karşılandığı, şikâyeti kiracılarının yaptığı ifade edilmiştir.

Vefat nedeniyle sözleşmelerin kullanıcılara devredilmesi süreçleri ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmış yasal tebligat süreçlerinden sonra gerekli iş ve işlemler tanzim edilecektir.


Abonelerin Hava Basıncı İle Mağdur Olması Durumunda Hemen Gerekli Düzenlemeler Yapılmaktadır.

Şebeke hatlarında meydana gelen arızalar nedeni ile yüksek kotlarda oluşabilecek hava basınçları ile ilgili abonelerimizin mağdur edilmemesi için MUSKİ Tarifeler Yönetmeliğine hava basıncı nedeni ile oluşabilecek sorunlar için özel madde eklenmiş ve yürürlüğe alınmıştır.

Hava basıncı nedeniyle tahakkuk oluşması durumlarında MUSKİ Tarifeler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerekli düzeltmeler yapılmakta ve kesinlikle abone mağduriyetine izin verilmemektedir.

Şikâyete konu adreste böyle bir sorun olmadığı belgelenmiştir.

Kurum olarak iletişim kanallarımızın sürekli açık olduğunu ve vatandaşlarımızın şikayet, talep ve istekleri ile ilgili ivedilikle çözüm üretileceğini bir kez daha vurgulamak isteriz.